Matkailijan ammatit

Jokainen matkustamista intohimoisesti rakastava ihminen, on varmasti ainakin kerran, tullut miettineeksi, että haluaisi ammatin, jossa saa matkustaa. Monissa työtehtävissä on joskus matkustettava työn puolesta, mutta entä jos se olisi koko ammatti, ja työnkuva? Tässä artikkelissa kerromme esimerkkejä ammateista, joissa saa matkustella työkseen.

  • Matkaopas. Oppaan työ on luultavasti ensimmäisenä mieleen tuleva, kun on puhe ammateista, joissa saa matkustaa. Matkaoppaan työ on sitä, että matkustaa turistikohteeseen, ja ohjaa siellä matkatoimiston pakettimatkoilla kohteeseen saapuvia matkailijaryhmiä. Osa oppaan työtä on esimerkiksi retkien ohjaaminen, ja matkalaisten saattaminen bussissa hotelliin, ja sieltä lentokentälle. Matkaopas selvittää, ja auttaa kaikissa matkustajan eteen tulevissa ongelmissa, jotta matkustajan ei itse tarvitse.
  • Lentoemäntä. Lentoemännän ammatti on rankka, mutta palkitseva. Matkustamohenkilökunnassa toimiva henkilö kohtaa arkipäiväisessä työssään haastavia asiakaspalvelutilanteita, aivan kuten matkaopaskin. He joutuvat tekemään pitkiä vuoroja, ja ovat harvoin paria päivää kauempaa yhdessä kohteessa. Lentoemännän työ täytyy olla todellinen kutsumusammatti, jotta sitä jaksaa tehdä pitkään.
  • Matkailutoimittaja. Toimittaja on ammatti, jota moni ei tule ajatelleeksi, kun miettii työmahdollisuuksia, joissa saa matkustaa. Todellisuudessa toimittajan ammatissa saa matkustaa todella paljon. Harva matkailutoimittaja kuitenkaan on vakituisessa työssä. Useimmat heistä toimivat freelancereina eri medioille.  Matkailutoimittajan työ on haastavaa, ja jännittävää. Se antaa mahdollisuuden yhdistää intohimo matkailuun, ja viestintään, sekä kirjoittamiseen.