Kahdeksan fiksua tapaa rahoittaa matkasuunnitelmasi

Kahdeksan fiksua tapaa rahoittaa matkasuunnitelmasi

Maailmanmatkailu voi olla upea kokemus, mutta se voi olla myös kallista. Onneksi on olemassa muutamia fiksuja tapoja rahoittaa matkasuunnitelmasi horjuttamatta talouttasi. Tässä artikkelissa on koottuna kahdeksan suosikkivinkkiämme, joiden avulla saat matkoistasi kaiken irti ilman rahahuolia.

1.      Säästä, säästä, säästä

Selvin tapa rahoittaa matka on säästää etukäteen. Aloita laatimalla budjetti ja asettamalla realistiset säästötavoitteet. Laita joka kuukausi sivuun niin paljon rahaa kuin pystyt, kunnes sinulla on tarpeeksi säästöjä matkaa varten.

2.      Tutki ilmaisia (tai edullisia) majoitusvaihtoehtoja

Majoituskustannukset voivat kuluttaa matkabudjettiasi paljon. Onneksi tarjolla on paljon ilmaisia tai edullisia majoitusvaihtoehtoja sohvasurffauksesta telttailuun ja hostelleihin.

3.      Ansaitse rahaa Bitcoinilla

Sijoittamalla kryptovaluuttoihin ja käymällä niillä kauppaa voit kerätä varoja matkojasi varten. On tärkeää huomata, että tämäntyyppiseen sijoittamiseen liittyy paljon riskejä – joten varmista, että teet tutkimusta ennen kuin ryhdyt mukaan. Esimerkiksi bitcoin kurssikäyrä saattaa romahtaa, ennen kuin pääset ostamaan matkasi.

4.      Etsi alennuksia ja tarjouksia

Voit säästää rahaa etsimällä alennuksia ja tarjouksia verkosta. Voit usein saada alennettuja lentoja, jos olet joustava päivien suhteen. Myös autonvuokrauksesta, hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä on saatavilla alennuksia ja tarjouksia, jotka voivat auttaa vähentämään matkan kokonaiskustannuksia.

5.      Työskentele matkan aikana

Toinen tapa rahoittaa matkustamista on työskennellä matkan aikana. Tämä voi olla mitä tahansa hedelmien poimimisesta englannin opettamiseen tai jopa digitaalisen nomadin tyylistä työtä, kuten freelancerina toimimista verkossa ja bloggaamista.

6.      Ole luova

Jos olet todella rahapulassa, on olemassa muitakin tapoja rahoittaa matkasi, kuten Kickstarterin kaltaiset joukkorahoitussivustot, rahankeruu perheen ja ystävien kautta tai jopa matkan rahoittaminen lainalla.

7.      Hanki luottokortti

Joitakin luottokortteja voi käyttää matkakuluihin, kuten lentoihin, majoitukseen tai autonvuokraukseen ja niistä voi saada lisäpalkkioita ja -pisteitä. Muista kuitenkin maksaa korttisi saldo heti pois, jotta vältyt kalliilta korkomaksuilta.

8.      Hyödynnä kanta-asiakasohjelmia

Kanta-asiakasohjelmat voivat olla loistavia kannustimia matkaa suunniteltaessa, olipa kyse sitten lentokilometreistä tai hotellipisteistä. Tutustu haluamiesi lentoyhtiöiden ja hotellien tarjoamiin palkkioihin ja katso, voitko saada alennuksia tai erikoistarjouksia.

Matkojen rahoittamisen ei tarvitse siis olla vaikeaa!

Seuraamalla näitä vinkkejä voit ottaa matkastasi kaiken irti kohtuullisella hinnalla. Aloita budjetista, etsi alennuksia ja tarjouksia, hyödynnä kanta-asiakasohjelmia, etsi ilmaisia tai edullisia majoitusvaihtoehtoja ja harkitse myös luovempia rahoitusratkaisuja. Älykkäällä suunnittelulla voi reissuun päästä pienituloinenkin!