Urheilun huumaa ulkomailla

Urheilun huumaa ulkomailla

Erilaiset urheilumatkat eivät ole enää tänä päivänä vain tiettyjen kaveriporukoiden juttu, vaan urheilu ja fanittaminen yhdistävät ihmisiä myös ulkomailla ollessa. Urheilutapahtumat- ja lajit yhdistävät ihmisiä erityisellä tavalla. Lomamatkalla koettu, yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvasti tukeva urheilutapahtuma ja tapahtumassa saadut kokemukset voivat tuoda mukanaan sellaisia hetkiä ja muistoja, joita on vaikea tavoittaa muualla.

Lomalle lähteminen jo itsessään on aina mukava ja odotettu hetki. Loma on irtiotto arjesta: lomalla saa luvan kanssa unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja keskittyä itseensä ja asioihin, jotka tuovat itselle hyvää mieltä. Lomamatkalla voi saada erityistä iloa kauniista maisemista, rentoutua liikkuen, nauttia kylmää juomaa rantatuolissa tai urheilufanina nauttia urheilun huumasta paikan päällä kisapaikoilla tai seurata ottelua esimerkiksi paikallisessa pubissa samanhenkisten ihmisten kanssa.

Urheilutapahtumien aikaan ulkomailla

Urheilufaneille lomailu saattaa joskus tuottaa hieman päänvaivaakin, mikäli juuri oman loman aikana satutaan järjestämään tärkeä urheilutapahtuma. Monille urheilufaneille esimerkiksi Valioliigan tärkeimmät ottelut, Olympialaiset tai MM-kisat voivat jopa kiilata lomailun edelle, ja urheilutapahtumien tärkeimmät käänteet on ehdottomasti nähtävä myös ulkomailla.

Onneksi omaa jo varattua lomaa ei tarvitse tärkeän ottelun vuoksi siirtää, vaan on olemassa lukuisia keinoja pysyä kärryillä tärkeistä urheilutapahtumista myös reissatessa. Mikäli harrastat myös esimerkiksi urheiluvedonlyöntiä, voi reaaliaikaisten livetulosten seuraaminen auttaa pitämään ottelutilanteessa ajan tasalla. Livetulosten avulla otteluiden seuraaminen on kätevää ja livetulokset tarjoavat monipuolista tietoa paitsi otteluista, myös itse urheilutapahtumista.

Mikäli olet lyönyt vetoa tai haluat muuten seurata oman suosikkijoukkueesi etenemistä, livetulosten avulla voit seurata otteluiden etenemistä missä ja milloin vain. Erilaisten livetuloksien seuraaminen onnistuu mainiosti mobiililaitteella ja tietokoneella esimerkiksi selaimen tai oman sovelluksen kautta.

Urheilua suoratoistona

Jos haluat seurata suosikkijoukkueesi ottelua esimerkiksi hotellihuoneesta käsin, voivat suoratoistopalvelut toimia hyvänä väylänä. Langattomat verkot ja mobiililaitteet mahdollistavat pääsyn erilaisiin suoratoistopalveluihin missä ja milloin tahansa, silloin kun palvelut ovat käytettävissä muuallakin kuin Suomessa.

Usein on kuitenkin niin, että monet suoratoistopalvelut ostavat tiettyjen ohjelmien lähetysoikeudet vain tietylle alueelle, kuten esimerkiksi Suomeen, ja tämän vuoksi suoratoistopalvelut eivät voi näyttää ohjelmia maan rajojen ulkopuolella. Nämä maarajoitukset on kuitenkin mahdollisuus ohittaa esimerkiksi VPN-palvelun avulla. VPN-yhteyden avulla omalle tietokoneelle tai mobiililaitteelle voi luoda tukipisteen Suomeen ulkomailta käsin, mikä tarkoittaa sitä, että ohjelmien, muun muassa urheilutapahtumien lähetykset ovat katsottavissa myös ulkomailla.

Maksullisten suoratoistopalveluiden lisäksi urheilutapahtumien livelähetyksiä on usein mahdollista seurata muillakin urheiluun erikoistuneilla vihjesivustoilla sekä erilaisilla, jo ylempänä mainituilla vedonlyöntisivustoilla. Tämän tyyppiset sivustot striimaavat lähetyksiä usein maksuttomasti. Esimerkiksi striimauspalvelu Twitch sekä videopalvelu YouTube lähettävät joitakin urheilutapahtumia suorina lähetyksinä ilmaiseksi.

Aitoa tunnelmaa paikallisessa ravintolassa

Ulkomailla lomaillessa kannattaa aina tutustua myös paikallisten ravintoloiden tarjontaan. Monet suosituista lomakohteista ovat niin sanotusti urheilukaupunkeja, joissa erilaisia urheilutapahtumia paitsi järjestetään, myös näytetään suorina lähetyksinä aktiivisesti paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Vinkkejä parhaisiin ravintoloihin voi etsiä netistä googlaamalla tai tiedustella esimerkiksi oman hotellin vastaanotosta.

Katsoessasi ottelua yhdessä paikallisten asukkaiden tai muiden turistien kanssa, pääset taatusti nauttimaan todellisesta urheilun huumasta: mikään ei peittoa esimerkiksi jalkapallo-ottelun seuraamista yhdessä espanjalaisten kanssa kylmän juoman äärellä! Kannattaakin siis olla rohkea, poistua hotellihuoneesta ja etsiä tie ihmisten keskuuteen aina mahdollisuuksien mukaan.

Hanki liput otteluun paikan päälle

Oletko aina halunnut päästä kokemaan baseball-ottelun hurman paikan päällä New Yorkissa? Tai ehkä haaveilet jalkapallomatkasta Barcelonaan? Mikäli mahdollista, yhdistä lomaasi unohtumaton kokemus urheilutapahtumassa, varaa liput ennakkoon jo matkaa suunnitellessasi – näin varmistat paikkasi suositussakin ottelussa. Monet ottelut voivat nimittäin olla niin suosittuja, että lippuja on vaikea saada enää paikan päällä.

Lippuja tai erilaisia ottelupaketteja, jotka sisältävät myös esimerkiksi hotelliyöpymisen, on mahdollista varata ja ostaa ennakkoon helposti netin kautta. Matkapaketteja ja mahdollisuutta otteluissa vierailemiseen voi tiedustella hyvin myös matkatoimistojen, kuten esimerkiksi Tjäreborgin kautta.

Muun muassa maailman parhaimpia jalkapallopelejä pelataan lyhyenkin lentomatkan päässä Suomesta. Hanki liput vaikkapa Englannin Valioliigan tai Espanjan La Ligan otteluihin katsomaan jalkapallon kirkkaimpia tähtiä. Myynnissä on lisäksi Mestarien liigan otteluita sekä Englannin liigacupin otteluita. Koe siis ikimuistoinen jalkapallotunnelma ja näe omin silmin, kun Liverpool, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Tottenham ja FC Barcelona pistävät pelikentällä parastaan.