Harkitsetko kielimatkalle lähtöä?

Moni nuori, ja nuoren vanhempi pohtii, onko kielikurssille järkeä lähteä, ja käyttää siihen niikin paljon rahaa, kuin mitä kurssit maksavat? Selvitimme asiaa, ja tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkkimme, mikäli harkitset kielikurssin varaamista.

Ensinnäkin, kannattaa miettiä, millaiselle kurssille haluaa, ja mitä kieltä haluaisi opiskella. Moni asia riippuu esimerkiksi siitä, minkä ikäinen olet? Jos olet alaikäinen, ainoa vaihtoehto on oikeastaan matkanjärjestäjien kielikurssit, joita pidetään kesän aikana. Ne ovat kestoltaan yleensä kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Lyhyelle kielikurssille voi päästä osallistumaan jo 13-vuotiaana. Toinen kysymys lieneekin, onko järkevämpää lähteä kielimatkalle mahdollisimman nuorena, vai odottaa hieman, vai kenties hieman enemmänkin? Kielikursseja järjestetään kaikille, vasta teini-iän saavuttaneista aikuisiin. Sen vuoksi kurssille ei ole mikään kiire. Sanoisin, että kielikurssille kannattaa mennä siinä vaiheessa, kun siitä saa omasta mielestään kaiken irti. Kannattaa mieluummin odottaa hieman, kuin kiirehtiä kielikurssille. Loppujen lopuksi, kaikki riippuu kuitenkin omista tarpeista ja siitä, mitä kielikurssilta hakee. Jos kyseisen kielen perusteet ovat jo suhteellisen vahvalla pohjalla 14-vuotiaana, voi olla oikein hyvä idea lähteä syventämään kielitaitoa muutaman viikon mittaiselle kurssille. Jos kuitenkin koet, että kielitaito ei yläasteikäisenä kielitaitosi ei vielä täysin riitä, ei ole mikään kiire! En suosittele hyppäämään kylmiltään mihinkään, vaikka totta kai kielikurssit ovat sitä varten, että niillä opitaan kielestä lisää.

kielikurssi

Minkälaisen kielikurssin valitsisin?

On kursseja junioreille, kielikursseja nuorille aikuisille, intensiivikursseja tietyn alan sanastoa varten, työharjoittelukursseja, vaihtovuosia, ja vaikka mitä. Ensin on hyvä miettiä, mitä kurssiltaan toivoo, ja mihin omat resurssit riittävät. Kun jonkinlainen idea budjetista, ja toiveista kurssin suhteen on valmiina, voi alkaa katselemaan eri järjestäjien nettisivuja. Tunnetuimpia kielimatkojen jäjestäjiä ovat EF, STS, Kilroy, sekä Allianssi nuorisovaihto. Tutustu eri matkanjärjestäjien tarjontaan, niin saat paremman kuvan siitä, mitä haluat, ja millaisia matkoja on tarjolla. Mitä ikinä päätätkään valita, ota matkastasi kaikki irti! Nauti uuden kielen oppimisen rinnalla, aktiviteeteista, nähtävyyksistä, kohdemaan kulttuurista, mikä onnistuu parhaiten, tietenkin uusien ystävien seurassa. Vaikka saatat luulla, että on parasta lähteä kielimatkalle yhdessä ystävän kanssa, se voi olla paljon hauskempaa yksin! Et loppujen lopuksi kuitenkaan tule olemaan yksin, sillä kurssilla on kymmeniä muita osallistujia. Jos olet reissussa kaverin kanssa, on sekin tietysti mukava kokemus, mutta saat matkasta ehkä enemmän irti, kun sinulla on suurempi motivaatio tutustua uusiin ihmisiin.