Paskahousu säännöt

Paskahousu säännöt

Nimestään huolimatta, Paskahousu on erittäin hauska peli, joka sopii aivan kaiken ikäisille pelaajille. Se on hieman vaativampi peli kuin monet muut nuorten kanssa pelattavat mahdollisuudet. Silti se sopii monen ikäisille pelaajille, viihdyttäen jopa koko perhettä.

Jos olet kiinnostunut kyseisen korttipelin pelaamisesta, sinun tulee tietenkin tietää paskahousu säännöt. Jos viimeisestä peli kerrasta on vierähtänyt hetki aikaa tai et ole yksinkertaisesti pelannut peliä ikinä ennen, tämä artikkeli voi olla sopiva ratkaisu. Me tulemme selvittämään, miten Paskahousua pelataan ja tietenkin sen joitakin suosittuja muunnelmia. Sen avulla sinulle selviää, miten tätä peliä pelataan ja pääset pitämään hauskaa helposti.

Pakka ja jako

Paskahousua pelataan perinteisellä 52 kortin pakalla, yleensä ilman jokereita. Peli on kaikista paras, jos siihen osallistuu kolmesta viiteen pelaajaa. Siihen voi kuitenkin osallistua myös enemmän tai vähemmän halutessa. Kaikille pelaajille jaetaan viisi korttia.

Pelaajien tehtävä pelissä on päästä eroon kaikista korteistaan. Se pelaaja, jolla on viimeisenä kortteja käsissään häviää pelin ja hänet nimitetään paskahousuksi. Se pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä eroon korteistaan on taas pelin voittaja. Kuitenkin koska kukaan ei halua olla paskahousu, niin kauan kunhan he eivät häviä pelissä, he voivat tuntea itsensä voittajaksi.

Miten peli kulkee

Se pelaaja, jolla on eniten kolmosia kädessään aloittaa pelin. Jos kenelläkään pelaajalla ei ole kädessään kolmosia, se pelaaja, jolla on eniten nelosia aloittaa pelin ja niin edelleen. Pelin aloittava pelaaja lyö kolmosia pöytään. Tämän jälkeen seuraava pelaajan tulee asettaa pöytään kortteja, jotka ovat vähintään yhtä suuria. Näin peli jatkuu.

Kuvakortteja saa asettaa vasta sitten, kun kahdeksikko on asetettu pöytään. Jos pelaaja ei voi pelata kädestään mitään korttia pöytään, he voivat kääntää yhden kortin pakasta. Jos he voivat pelata sen, he voivat näin tehdä. Jos kortti ei sovi tai pelaaja ei halua kokeilla tätä, heidän pitää nostaa koko korttipinkka. Siten peli alkaa taas seuraavasta pelaajasta.

Korttipinon voi tietenkin kaataa eri tavoilla. Tämä onnistuu pelaamalla kymppi tai ässä. Kympillä voidaan kaataa silloin, jos päällimmäinen kortti on korkeintaan yhdeksän ja ässällä silloin, jos päällimmäinen kortti on kuvakortti. Kaataja saa jatkaa heti. Lisäksi paka voidaan kaataa neljällä saman numeroisella kortilla. Kakkonen on tärkeä erikoiskortti. Se voidaan pelata minkä vain kortin päälle, paitsi kaatokorttien. Lisäksi kakkosen päälle ei voi pelata mitään muuta korttia kuin kakkonen.

Paskahoususta on hauskoja muunnelmia

Paskahousu on selkeästi hyvin hauska ja jännittävä vaihtoehto. Sen lisäksi pelistä on joitakin hyvin hauskoja muunnelmia. Näiden avulla kaikki pelaajat voivat löytää juuri heille sopivan version. Seuraavaksi esittelemme joitakin suosittuja ja kuuluisia versioita.

Valepaska

Tietenkin yksi kuuluisimmista paskahousu muunnelmista on niin sanottu Valepaska. Tämä on toiselta nimeltään käänteinen paskahousu. Tämä on muuten aivan samanlainen kuin perinteinen paskahousu, paitsi että kortit pelataan väärinpäin pöydälle. Toisin sanoen, pelaajat eivät näe, mikä kortti asetetaan pöydälle. Tästä syystä pelaajat sanovat  aina, minkä kortin he ovat asettaneet, ja he voivat myös valehdella.

Yksi hauska asia liittyen tähän versioon on kuitenkin se, että muut pelaajat voivat epäillä sinua. Toisin sanoen, jos valehtelet, ja toinen pelaaja epäilee sinua, he voivat katsoa, minkä kortin pelasit. Jos valehtelet, sinun pitää nostaa koko pakka. Siinä tapauksessa, että et valehdellut, eli sinua syytetään turhaan, epäilijä nostaa koko pinon.

Tämä on oikeastaan jopa erittäin suosittu versio paskahousu pelistä. Sitä voidaan pelata periaatteessa aivan kuten normaalia versiota, mutta mahdollisuus valehteluun tekee siitä ehdottomasti hauskemman. Näin valepaska onnistuu kiinnostamaan myös hyvin monia pelaajia.

Valepaska jokereilla

Viimeinen muunnelma on hyvin hauska versio valepaska pelistä. Toisin sanoen kyseessä on niin sanotusti muunnelma muunnelmasta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tämä versio on perinteinen valepaska, mutta sitä pelataan myös jokereilla. Mielenkiintoinen asia liittyen näihin jokereihin on se, että niistä on aina valehdeltava. Toisin sanoen, jos pelaat jokerin, sinun on pakko valehdella, mikä kortti se oikein on. Jos jäät tästä kiinni, saat tietenkin samanlaisen rangaistuksen kuin normaalisti, joten sinun kannattaa olla varovainen näitä kortteja pelatessa.