Turkki – Välimeren helmi

Turkki on yksi suomalaisten suosikki matkakohteista ja lomanviettopaikoista. Leppoisat lämpötilat, kultaiset aurinkorannat, kulttuuri ja turkkilainen ruoka selittävät hyvin tätä suomalaisten kiinnostusta tuota Välimeren helmeä kohtaan. Turkin suosituimmat matkakohteet ovat esimerkiksi Alanya, Antalya, Side, Marmaris ja Beldibi. Olitpa sitten shoppailun kuningas tai kuningatar, perhelomaa kaipaava perheellinen tai villi sinkku, Turkki tarjoaa näihin kaikkiin erinomaisia mahdollisuuksia. Suomalaisia kiinnostaa myös maan hintataso, joka on huomattavasti edullisempi kuin muissa Välimeren maissa. Suomalaiset ovat erittäin pidettyjä Turkissa, sillä osa pitää meidän pohjoista kansaamme sukulaiskansana. Esittelemme nyt muutaman Turkin kohteen.

Alanya

Alanya on yksi suomalaisten suosikkikaupungeista Turkissa ja kaupunki tarjoaa matkailijoilleen kaikki lomapalvelut. Vanhat rakennukset modernien joukossa kertovat kaupungin eksoottisesta menneisyydestä. Alanyasta löytyy hiekkarannat, vilkas yöelämä, nykyiaikaiset hotellit, lukuisat ravintolat, kahvilat, baarit ja diskot. Perinteiset kylpylät loistavat katukuvassa. Keskustan ja sataman välissä on vilkas kävely- ja ostoskatualue lukuisine kauppoineen, jossa pääsee haistelemaan aitoa basaaritunnelmaa. Muista tinkiä basaarissa, sillä se kuuluu paikan tapoihin!

turkki 1

Marmaris

Tämä kaupunki on säilyttänyt suosionsa ajan vierähtäessä. Vehreästä ja modernista Marmariksesta löytää aitoa turkkilaista tunnelmaa. Täysin uudistettua rantabulevardia koristavat tyylikkäät kahvilat ja useat ravintolat. Sulttaani Suleiman Suuren linnoituksen ympäristössä on basaari, joka on suosittu shoppailukohde.

Antalya

Antalya eli Turkin Riviera pääsee nauttimaan lukuisista huvittelumahdollisuuksista. Jos kaipaa lomaltaan biletystä, vauhtia ja meinikiä on Antalya erinomainen kohde. Vilkkainta on sataman lähistöllä Kaleicin Vanhankaupungissa, muutaman korttelin päässä sisämaan suuntaan muurien sisäpuolella. Antalyassa on kolme uimarantaa, joista valita pulikoimiskohteensa.

Side

Side voi olla vähän vieraampi matkakohde suomalaisille, mutta erittäin potentiaalinen vaihtoehto. Side on kuuluisa sen majesteettisista kulisseista, sillä kaupunki kuului aikanaan suureen ja mahtavaan Rooman valtakuntaan. Kumköyn valtavalla ja hienohiekkaisella hiekkarannalla pääsee lomailija nauttimaan Anatolian auringosta. Käy testaamassa turkkilainen sauna eli hamam Sidessä! Ostosmahdollisuuksia tuovat lähistöllä sijaitsevat suuremmat kaupungit Antalya ja Alanya.

Beldibi

Jos kaipaa rauhallisempaa menoa lomaltaan, kannattaa harkita Beldibin kylää, joka sijaitsee Antalyan länsipuolella. Tämä rauhallinen saareke runsaalla vehreydellään ihastuttaa monia, Taurusvuorien levittäytyessä taka-alalle. Koostaan huolimatta Beldibi tarjoaa ravintoloita ja lukuisia ja liikkeitä. Jos menojalkaa alkaa vipattamaan, Kemerin kaupunkiin länttä kohden vain on matkaa vain kymmenisen kilometriä. Turkin Riviera Antalyakaan ei ole kaukana, vain 30 kilometrin päässä.

turkki 2