Katse kohti kotimaata!

Toki näin talven kylmyyden ja pimeän keskeltä sitä väkisinkin miettii lomaa auringossa, mutta ei unohdeta Suomen parhaita lomakohteita! Suomi on suuri maa, ja joka puolelta löytyy mitä erilaisempia maisemia ja kaupunkeja, mikä pääsee helposti unohtumaan ulkomaan kohteista haaveillessa. Itsekin täytyy tunnustaa, että etelässä kasvaneena sitä on harvemmin tullut käytyä pohjoisemmassa. Siispä päätinkin etsiä Suomen parhaat matkakohteet ja tässä pari ideaa kotimaan matkailusta innostuneille!

Oulu

Oulu on mainio paikka niin kesällä kuin talvellakin. Etelästä Ouluun pääsee VR:n junalla ja lentokoneella, kuten esimerkiksi Finnairilla tai Norwegianilla ja matkat ovat suhteellisen nopeat. Oulussa on melkein 200 000 asukasta, joten tekemistä riittää tässä Suomen viidenneksi suurimmassa kaupungissa. Oulun seudulla riittää kaunista luontoa, mutta itse kaupunki tarjoaa paljon erikoisuuksia kulttuurin ystävillekin. Itse asiassa vuonna 2011 Oulu oli ehdolla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi! Jo heti keskustasta löytyy monenlaisia museoita, kuten Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulun taidemuseo ja Merimiehenkotimuseo, jossa pääsee tutustumaan 1800-luvun  merimiehen arkeen.

oulukeskusta

Jos luontoa kaipaa, kesäisin kannattaa vierailla Nallikarin hiekkarannoilla, jossa pääsee pulahtamaan meressäkin sään ollessa suotuisat. Tämä Oulun Helmi sijatsee vain kolmen kilometrin päässä keskustassa. Talvella taas voi käydä Ruskotunturilla laskettelemassa sekä ilmaisessa pulkkamäessä.

Oulussa käydessä kannattaa maistaa myös paikallisia herkkuja, kuten rössypottua ja rieskaa!

Vaasa

Vaasa on suomenruotsalainen kaupunki, joka sijaitsee Pohjanlahden rannikolla Pohjanmaalla. Vaasassa on paljon erilaisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten keskiaikainen Isonkyrön Kirkko sekä 300 vuotista taontaperinnettä jatkava Kimon Ruukki. Vaasan luonnossa on erinomaisia vaellusreittejä ja koska kyseessä on rannikkokaupunki, on tarjolla myös erilaisia vesiaktiviteettejä sekä kalastusmahdollisuuksia. Jos kalastaminen kiinnostaa, voi saaristakalastamista kokeilla esimerkiksi Pesca Maren oppaiden avulla. Talvella voi käydä tietysti pilkkimässäkin!

vaasatori

Vaasassa asuu paljon opiskelijoita, joiden myötä esimerkiksi kaupungin kulttuuritarjontakin on kehittynyt. Musiikkitapahtumia on monia, kuten esimerkiksi Rantarock tai Hippiknik. Moni suomalainen yhtye on ponnistanut Vaasasta, esimerkiksi Klamydia, Lauri Tähkä ja Sturm und Drang ovat kaikki lähtöisin täältä.

Perheen pienimpiä eivät museot ehkä niin kiinnosta, joten silloin voi suunnata Vaasan viihdyttäviin huvipuistoihin, kuten Wasalandiaan tai Tropiclandiaan!

 

Finlandmap

Tässä siis vain pieni otos kotimaan kohteista! Jos sinulla on mielessäsi suomalainen paikkakunta, joka ansaitsisi lisää vierailijoita, kerro meille! 🙂