Pariisi – kaupunki romantiikannälkäisille!

Kukapa ei olisi haaveillut viikonloppureissusta Euroopan, ellei jopa koko maailman romanttimisimpaan kaupunkiin! Pariisi on lumoava kohde, joka sopiikin erinomaisesti vastarakastuneille, mutta myös muunlaisille matkaajille, kuten perheellisille tai taiteen ystäville!

paris

Yleistä tietoa Pariisista

Pariisi on Euroopan suurin kaupunki heti Lontoon jälkeen. Metropolialueella asuu yhteensä reilut 12 miljoonaa asukasta ja keskustassakin yli 2 miljoonaa. Kesäisin kadut täyttyvät turisteista, joten väentungosta on odotettavissa kiireisimpinä kausina. Vuodessa Pariisin alueella vierailee jopa 45 miljoonaa turistia!

Pariisi sijaitsee Pohjois-Ranskassa ja sen ilmasto on sen mukainen. Kesän lämpimimmät kuukaudet ovat heinäkuu ja elokuu, jolloin lämpötila voi nousta jopa yli 30 asteen. Kylmimmät kuukaudet taas ovat joulukuu ja tammikuu, mutta silloinkaan keskilämpötila ei vielä mene aivan miinuksille vaan pysyy 2,5 asteen tienoilla.

Pariisin nähtävyydet

Tämä lista on loputon! Jo pelkästään upeita rakennuksia löytyy eri puolilta Pariisia, esimerkiksi Eiffel-torni on varmasti kaikille tuttu. Seine-joen varrella sijaitsee monia muitakin kuuluisia monumentteja, kuten Notre Dame. Jo siis pelkästään Seineä seuraamalla saa nauttia upeista nähtävyyksistä!

Jos mieli tekee seikkailla muilla alueilla, suosittelemme ehdottomasti Montmartren aluetta ja Sacré-Coeur -basilikakirkkoa. Alue herättää kauneudellaan sisäisen taiteilijan ja sieltä on upeat nähtävyydet, sillä Montmartre sijaitsee kukkulalla. Myös latinalaiskortteli on hyvin näyttävä ja sieltä löytyy useita erilaisia ruokapaikkoja. Lapsiperheet voivat suunnistaa hieman Pariisin ulkopuolella sijaitsevaan Disneylandiin, mutta kiireisimpinä aikoina kannattaa varautua jonottamiseen!

montmartre

Taidetta voi ihastella tietysti tunnetussa museossa Louvressa, jossa pääsee näkemään itse Mona Lisan! Nykytaidetta voi käydä katsomassa Pompidou-keskuksessa, joka on aivan Pariisin keskustassa.

Vinkkinä Pariisiin suunnistaville, että Pariisin metro on laajuudestaan huolimatta erinomainen keino kulkea paikasta toiseen. Metrokarttaan on merkitty nähtävyydetkin, joten turistien on helppo löytää reittinsä haluamaansa kohteeseen.

metrokartta