Kaakkois-Aasian paratiisi – Indonesia

Indonesia on yksi Aasian kiinnostavimmista kohteista. Se on maailman suurin saarivaltio, jonka upeisiin puitteisiin, miljoonat matkailijat, matkustavat joka vuosi. Trooppisen lämmin, kostea ilmasto on ympäri vuoden miellyttävä. Lämpötila on keskimäärin 26-28 asteen paikkeilla, riippumatta vuodenajasta. Ilmastosta voidaan kuitenkin erottaa selkeästi kuiva kausi, ja sadekausi. Saarivaltio koostuu jopa 17 508 saaresta. Noin 6000 Indonesian saarista on asuttuja.

Indonesian saarien luonto on uskomattoman kaunista, ja saarilta löytyy paljon koskemattomia alueita. Metsissä asuu erilaisia harvinaisia eläimiä, kuten jaavansarvikuono, sumatrantiikeri, oranki, norsu, sekä leopardi. Myös saaren kasvillisuus on täysin poikkeuksellista, muuhun maailmaan verrattuna. Brasilian jälkeen, Indonesialla on maailman toiseksi suurin biodiversiteetti. Metsien lisäksi Indonesiasta löytyy luonnollisesti paljon rantoja, ja vesialueita. Kirkkaat vedet koralliriuttoineen, ovat unelmien sukelluskohde.

indonesia3

Monet matkailijat lähtevät Indonesiaan rantalomalle, surffaamaan, sukeltamaan, tai joogaamaan. Erilaiset jooga- ja meditaatioretriitit ovat erittäin yleisiä Balin saarella. Useimmat joogakursseista järjestetään Ubud-nimisessä paikassa, Balin saarella. Ubudista voi joogan ja meditaation lisäksi löytää kylpylöitä, ja paljon erilaista taidetta, jota voi päästä tekemään itsekin. Suosituin Indonesian matkakohteista, on ehdottomasti Bali. Balin suurin kaupunki on Kuta, jossa riittää vilskettä ja vilinää matkailijoille, jotka sitä kaipaavat. Kuta Beach on Balin tunnetuin ranta, jossa riittää auringottajia, ja surffaajia. Jos haluat opetella surffaamaan, tällä rannalla pääset osallistumaan kurssille!

indonesia1

Mikäli kaipaat enemmän rauhaa, kuin mitä Balilla on tarjota, suuntaa viereieselle pienelle saarelle, nimeltään Nusa Lembogan, jolta löytyy upeita hiekkarantoja ja hiljaisuutta, jollaista et isommilta saarilta löydä.  Vierailun arvoisia ovat myös Gili-saaret, jotka ovat kolme saarta, Lombokin saaren edustalla. Gili-saarilla on matkailijoille upeita, valkoisia hiekkarantoja, jollaisia et pääse ihastelemaan joka paikassa.

Toba on Indonesian järviparatiisi, joka sijaitsee Sumatran saarella. Toba-järvelle matkustaminen saattaa olla hieman mutkikasta, ja kestää kauan, mutta kohde on matkan arvoinen. Toba on luonnonkaunis järvi, jota ympäröi korkeat vuorenseinämät. Kohde on suosittu, etenkin reppureissaajien keskuudessa.

Indonesiaan matkustaminen on kokemus, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi, ja säilyy muistoissa koko elämän ajan. Nykyään Indonesiaan pääsee suomalaisena, jopa ilman viisumia, 30 päivän matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen, ja paluulipun ostettuna.