Matkan varaaminen

Tänään keskitymme aiheeseen, joka on ajankohtainen aina, kun olet varaamassa lomamatkaa, tai lentoja johonkin. Mistä varata loma? Mitä eroa on matkatoimistoilla ja netin varaussivustoilla?

Loma netistä vai paikallisesta matkatoimistosta?

Suurin osa, etenkin nuoremmat ihmiset, varaavat lentoliput ja hotellit, lomamatkat, yleensä netin kautta, enemmin kuin marssivat matkatoimistoon. Se on aivan luonnollista, sillä kaikki muukin tulee nykyään tehtyä netin kautta. Miksi sitten ei loman varaus? Netissä lomapaketin, lentojen, tai hotellin varaaminen, onnistuu parhaimmillaan muutamassa sekunnissa. Varaussivustosta riippuen tarvitaan muutamia henkilötietoja, ja sitten oletkin valmis matkalle. Varausvahvistus tai lentolippu tulee yleensä sähköpostiin, ja monesti check-in hoituu myös netin kautta. Helppoa kuin mikä! Sinulla on matka varattuna minuuteissa, ja et ole edes joutunut nousemaan tuoliltasi. Ainoa asia, mitä netin kautta ei pääse hoitamaan, on pakkaus. Se jää matkailijan vastuulle, ellei sitten palkkaa äitiään pakkaamaan laukkuja.

Jos netistä loman varaaminen on kerran niin helppoa, niin miksi kukaan varaisi matkaa enää matkatoimistosta? Kyllä niitäkin ihmisiä on. Esimerkiksi vanhat ihmiset suosivat perinteisiä matkatoimistoja, sillä he vierastavat netin käyttöä. Monilla varaussivustoilla tulee myös osata, edes hippasen verran englantia, sillä kokonaan suomenkielisiä sivustoja on loppujen lopuksi, aika harvassa. Matkatoimistossa asioidessa, saa myös täysin henkilökohtaista palvelua, joka tapahtuu  kasvotusten. Onhan täysin eri asia, suunnitella matkaa alan ammattilaisen kanssa yhdessä, kuin varata loma itse netistä. Jokainen valitsee itselleen sopivimman vaihtoehdon

Matkapaketti vai lennot + hotelli?

Jos olet tullut siihen tulokseen, että haluat varata lomamatkasi netistä, seuraavaksi tulee päättää, haluatko lomailla pakettimatkalla, vai omatoimimatkalla. Joskus pakettimatka tulee halvemmaksi kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen, mutta yleensä asia on toisin päin, sillä matkatoimistoilla on hieman kovemmat hinnat. Kyllähän sen ymmärtää, sillä pakettimatkalla ollessaan mukana on aina matkaopas, joka on lähettyvillä, ja auttaa kaikessa, tarvittaessa. Tällaisella lomalla on yleensä myös lentokenttäkuljetukset järjestettynä, paikan päällä matkakohteessa. Lomalaisille on tarjolla paljon aktiviteetteja, ja erilaisia retkiä, yleensä korvausta vastaan. Retkillä on mukana suomenkielinen matkaopas, joka johtaa toimintaa.

Omatoimimatkailu taas on aivan eri lukunsa. Saat itse valita kaiken, tuhansista lennoista ja hotelleista, voit valita itsellesi mieluisimmat vaihtoehdot, ja yhdistellä niistä itsellesi täydellisen loman. Monet matkailijat haluavat myös välttää matkatoimistojen hotelleja, joissa majailee usein paljon turisteja, myös suomalaisia. Sanoisin, että jos haluat ottaa lomasta kaiken irti, suunnittele lomasi itse. Jos taas haluat helpon lomamatkan esimerkiksi perheelle, ja takuulla hyvän hotellin, varaa pakettiloma.