Maailmanympärysmatkan suunnittelu

Useimmat ihmiset haaveilevat siitä, että pääsisivät jossain vaiheessa elämää maailmanympärysmatkalle. Yhdellä matkalla on yleensä tarkoitus kierrellä eri maanosissa, ja nähdä mahdollisimman paljon. Matka voi olla joko yksi elämän parhaista kokemuksista, tai se voi mennä myös aika lailla mönkään. Olemme koonneet muutamia asioita, mitä maailmaympärysmatkasta haaveilevan, kannattaa miettiä ennen reissuun lähtöä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kuten lähestulkoon kaikessa, myös tässä asiassa, tai oikeastaan etenkin tässä, suunnittelu on kaiken alku, ja tärkeämpää, kuin moni ajattelee. Huolellinen suunnittelu antaa vahvan pohjan matkalle. Etenkin silloin, kun kyseessä on pidempi reissu, ennalta suunnittelu on todella tärkeää. Suunnittelu on hyvä aloittaa siitä, että miettii matkan pituutta, ja paikkoja, joissa haluaa ehdottomasti käydä. Niiden pohjalta voi tehdä alustavan hinta-arvion, joka on syytä tehdä ennemmin ylä- kuin alakanttiin, sillä matkalla tulee aina yllättäviä kuluja. Varaa niille tilaa budjetissasi. Kun alustava suunnitelma on tehty, alkaa se vähemmän hauska osuus, eli rahan säästäminen. Useimmilla ihmisillä ei valitettavasti ole, valmiiksi säästössä tuhansia, tai kymmeniä tuhansia euroja, joita matkustamiseen menee. Jos et aio jäädä matkalle loppuelämäksesi, kannattaa myös miettiä kuluja, jotka aiheutuvat matkasi aikana kotimaassa, esimerkiksi asuntoon ja autoon liittyviin maksuihin, täytyy myös jäädä rahaa.

Älä haaveile – tee!

Jotta pääsisit matkailun makuun, kannattaa haaveilla, ja miettiä mitä tekee.  Hyvä suunnittelu on tärkeää, mutta huonoin matka on aina se, joka jäi pelkän suunnitelman tasolla. Älä siis mieti liikaa, vaan tartu unelmaasi, ja lähde tavoittelemaan sitä rohkeasti. Kaikkea ei voi kuitenkaan suunnitella valmiiksi, sillä matkalla sattuu ja tapahtuu aina. Ei myöskään kannata päästää suunnitelmia vangitsemaan koko reissua. Jos jossain kohtaa tulee vastaan juttuja, jotka ei ole suunnitelmissa, mutta haluaa kokea, niihin kannattaa ehdottomasti tarttua. Varaa aikaa ja rahaa näille jutuille, sillä niistä tulee useimmiten matkan parhaita hetkiä. Ennen kaikkea, muista nauttia siitä mitä teet! Ota asenne, että olet valmistautunut kaikkeen, mutta mikään ei pelota sinua. Olet tekemässä jotakin suurenmoista, ja nämä saattavat olla elämäsi parhaita päiviä, joten älä stressaa turhasta. Pienistä asioista, joilla ei enää parin kuukauden päästä ole mitään merkitystä, on turha ottaa itselleen stressin aihetta.