Intian paratiisi – Goa

Mikäli kaipaat uusia vinkkejä, esimerkiksi syysloman tai talviloman suunnitteluun, eikä joka vuotinen matka Kanarian saarille, tai Thaimaaseen houkuttele, lue tämä artikkeli. Tutustumme tällä kertaa yhteen Intian suosituimmista matkakohteista, Goaan. Jos mielessä on eksoottisempi kohde, mutta haluaisit jonnekin muualle kuin Kaakkois-Aasian kohteisiin, eli esimerkiksi Thaimaaseen, Vietnamiin, tai Indonesiaan, Intian Goa voi olla erittäin mieluisa kohde lomamatkalle.

Goassa on vuoden lämmin ilmasto, ja sen tarjoamat maisemat, ovat suorastaan henkeäsalpaavan kauniit. Monelle ensimmäinen kohde Intiassa, tulee olemaan juuri Goa. Se on oikea rantaparatiisi, jossa riittää kymmeniä hiekkarantoja valkoisella hiekalla. Suosittuja Goan hiekkarannoista ovat muun muassa Palolem, Baga, Anjuna, sekä Arambola. Turistien suuresta määrästä huolimatta, Goalta on mahdollista löytää myös koskemattomia, piilossa olevia rantaparatiiseja. Ilmasto Goassa on todella kuuma, ja ilman kosteus on suuri. Päivät saattavat olla kiireisiä, ilmasto lähes tukalan kuuma, mutta kun hyppäät päivän päätteeksi, kellumaan lämpimään meriveteen auringon laskiessa, vesi suorastaan syleilee sinua, ja voit tuntea olevasi rentoutuneempi kuin koskaan.

goa1

Etenkin suomalaisille, voi ennemmin suositella, että valitsee Intiaan matkustusajankohdaksi talven, sillä kesällä auringon paistaessa, ilman lämpötila saattaa kohota jopa yli 40 asteen. Talvellakin hellettä riittää, sillä lämpötilat pysyttelevät yleensä ympäri vuoden, yli 20 asteessa. Talvella, joulun ja uudenvuoden aikoihin on erittäin paljon turisteja Goassa, joten silloin joutuu todennäköisesti maksamaan lennoista ja majoituksesta kaikkein eniten. Mikäli mahdollista, ajoita matkasi johonkin muuhun aikaan talvesta. Miellyttävin ilmasto on luultavasti marraskuusta maaliskuuhun, jolloin ei sada paljoa, eikä ole myöskään tuskallisen kuuma ilma.

Goassa majoittuminen on suhteellisen edullista, esimerkiksi Eurooppaan verrattuna. Majoitusvaihtoehtoja löytyy todella paljon erilaisia, aina huipputason hotelleista edullisiin majataloihin. Taksilla matkustaminen on edullisin vaihtoehto Goalla, ja monesti voi saada saman taksikuskin koko päiväksi, joka vie teidät minne haluatte, ja seuraa mukana. Myös skootterin voi vuokrata, mutta kannattaa ottaa huomioon, että Intiassa on vasemmanpuoleinen, ja erittäin ruuhkainen liikenne, jossa ei niinkään sääntöjä tunneta. Se joka ehtii, menee ensin, ja törmäyksiltä ei vältytä.

intia

Ehdottomasti yksi parhaista asioista Intiassa, on intialainen ruoka, jota saa Goassakin maistella kyllikseen. Intialainen ruoka on useimmiten mausteista, ei tulista, mutta suuta lämmittävää. Ruoanlaitossa käytetään paljon kasviksia ja perunaa. Paksut kastikkeet, sekä pataruoat ovat tyypillisiä, ja niitä syödään usein riisin tai naanleivän kanssa. Goassa sekoittuu trooppisen kostean ilmaston, lian, ja mausteisen ruoan, sekä suitsukkeiden tuoksu. Intia tuoksuu Intialta, ja kutsuisin sitä elämän tuoksuksi. Se on jotain, jota jokaisen kannattaa joskus kokea. Muita mielenkiintoisia kohteita Intiassa ovat esimerkiksi Taj Mahal, Mumbai, ja Delhi. Intiassa riittää vilinä, maukasta  ruokaa, sekä upea värimaailma. Intia ei jätä ketään kylmäksi.