Australian parhaat luonnonpuistot

Tällä kertaa tutustumme aiheeseen, joka kiinnostaa varmasti monia Austraaliaan reppureissulle suuntaavia, nimittäin keskitymme Australian parhaisiin luonnonpuistoihin. Niitähän tässä maassa riittää, sillä Australia on suurimmaksi osaksi erämaata, ja tarjoaa matkailijalle unohtumattomia kokemuksia luonnossa, jollaista ei ole missään muualla. Australia on luontomatkailijan unelmakohde, ja kerrommekin nyt paikat, joita ei kannata jättää näkemättä, kun matkustaa Australiaan!

Noosa National Park

Noosa luonnonpuisto on Australiassa, Brisbanesta noin 160 kilometriä pohjoiseen, sijoittuva puisto, Queenslandin alueella. Kyseessä on yksi ehdottomasti suosituimmista luonnonpuistoista, koko Australian alueella. Erittäin laajalle uloittuva alue on jopa 4 000 hehtaaria suuri, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Maisemat ovat sekä metsää että rantamaisemia. Noosa National Parkista voit löytää satoja eri lajeja, mukaan lukien koalan. Kannattaa miettiä etukäteen, mitä reittiä haluat kulkea, riippuen siitä, mitä kaikkea haluat nähdä, retkelläsi luonnonpuistoon.

Uluru

Uluru eli Ayers Rock on Australian kuuluisin nähtävyys. William Gosse oli ensimmäinen eurooppalainen, joka näki Ulurun. Hän nimesi kallion Ayers Rockiksi Australian silloisen pääministerin, sir Henry Ayersin mukaan. Hän ei tiennyt, että Australian alkuperäiskansa oli aiemmin, jo antanut kivimuodostelmalle nimen Uluru. Kivimuodostelma sijaitsee keskellä Australiaa, ja se on korkeudeltaan jopa 864 metriä merenpinnan yläpuolella. Ulurun alueet kuuluvat Uluru-Kata Tjutan kansallispuistolle.

Sea Acres Rainforest Centre Port Macquarie

Sea Acres Rainforest Rainforest Centre on yksi Australian mielenkiintoisimmista luonnonpuistoista, sillä se muistuttaa luonnoltaan sademetsää, ja tarjoaa kävijöilleen upean lajiston, niin kasvikunnan kuin eläinlajienkin muodossa. Luonnonkauniissa vihreässä puistossa seikkailee vaikka kuinka monen tunnin ajan, ja se on auki vierailijoille koko vuoden ympäri.

Nimitluk National Park

Nimitluk National Park on luonnonpuisto, jossa pääsee melomaan mahtavissa maisemissa. Alkuasukkaiden tekemät kalliomaalaukset, luonnontilaiset korkeat vesiputoukset, sekä ympäröivät maisemat, tekevät alueesta uskomattoman, sekä täysin ainutlaatuisen. Puistossa voi meloa kanootilla, uida merkityillä alueilla, sekä telttailla.

Australiassa sijaitsee paljon muitakin luonnonpuistoja ja alueita, joita kannattaa vierailla siellä ollessaan. Kyseessä on kuitenkin niin suuri maa, että vaikka paikassa asuisi loppuelämänsä, ei luultavasti ehtisi nähdä kaikkea mitä halua. Toisaalta, sama pätee lähes kaikkialla maailmassa.