Sisilia-muutakin kuin aurinkoa

sisilia

Aurinkoa, tulivuoria, loputtoman pitkiä rantoja. Tätä kaikkea on Välimeren suurin saari, Sisilia. Sisilia on täydellinen matkakohde sinulle, joka haluat yhdistää kauniit luonnonnähtävyydet perinteiseen rantalomaan. Tällä Italiaan kuuluvalla saarella kasvaa oikeita Välimeren herkkuja, kuten oliiveita, sitrushedelmiä sekä manteleita.

Minne mennä? – Tässä esittelemme muutamia Sisilian lempikohteista.

Palermo

Palermo on Sisilian pääkaupunki, joka tunnetaan pahamaineisesta historiastaan Italian mafian pääkaupunkina. Tätä ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä nykyään Palermo on ennen kaikkea moderni kaupunki, jossa riittää tekemistä kulttuurin janoiselle matkailijalle. Palermossa kannattaa vierailla ainakin Palazzo dei Normannissa, joka on Palermon kuninkaallinen palatsi, sekä Palermon vanhassa kaupungissa, joka on tunnelmaltaan kauniin historiallinen.

sisilia2

Taormina

Pikkukaupunki Taormina on ollut suosittu matkakohde jo 1800-luvulta alkaen. Taormina on häikäisevän kaunis kaupunki, ja etenkin näkymät ikivanhalta kreikkalaiselta teatterilta, II Teatro Grecolta, ovat upeat. Liikunnallisille matkailijoille Taorminalla on tarjota useita erinomaisia patikointireittejä. Monet matkatoimistot järjestävätkin ohjattuja patikointiretkiä Taorminan seudulla.

Catania

Sisilian itärannikolla sijaitseva kaupunki, Catania on Sisilian toiseksi suurin kaupunki. Cataniassa pääset nauttimaan Italian upeasta ruokakulttuurista toden teolla. Ruoista kannattaa kokeilla totta kai italialaista pastaa, ja italialaista jäätelöä eli gelatoa. Cataniassa on menoa myös ruokamarkkinoiden muodossa, ja katuruoka siellä on maailman parhaita. Catanian kaupungissa on kuvailtu olevan värikäs yöelämä, eikä baareista puutu ihmisiä minään viikonpäivänä.

Euroopan suurin tulivuori, Mount Etna, sijaitsee Catanian ja Messinan välissä, ja sinne pääsee matkustamaan ohjatuilla retkillä myös Taorminasta. Etna on aktiivinen tulivuori, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde, jos lomailee Sisiliassa.

sisilia1

Aurinkoa

Sisiliassa riittää aurinkoa suurimman osan vuodesta. Listasimme top 3 parhaat rannat Sisiliassa.

  1. San Vito lo Capo. Ranta on yli 2 kilometriä pitkä luonnon helmi, joka on kaikille ilmainen.
  2. Calamosche Beach. Yksi Italian kauneimmista hiekkarannoista
  3. Rabbit Beach. Kristallinkirkasta vettä ja upeat puitteet snorklaukselle ja sukellukselle.

noto

Paras aika matkustaa

Paras aika matkustaa Sisiliaan on kesällä, joka alkaa toukokuusta ja jatkuu aina lokakuuhun saakka. Keskellä kesää, heinä-elokuussa, voi lämpötila olla auringossa jopa lähellä 40 astetta. Jos kaipaat hieman viileämpää lomaa, kannattaa matka sijoittaa kesän alkuun, jolloin keväiset tuulet viilentävät aurinkoista säätä tai syksyyn, sillä Sisiliassa riittää vielä lämpöä, mutta tuskallisen kuuma ei enää ole.