Sydney – matkailijan paratiisi

sydney1

Oletko aina halunnut matkustaa Australiaan? Jos vastauksesi on kyllä, Sydney on varmasti käynyt mielessäsi matkakohdetta pohtiessa. Esittelemme, mitä Sydneyllä on matkailijalle tarjota.

Sydneyn kaupunki on väkiluvullaan ( 4, 4 miljoonaa ) Australian suurin kaupunki, joka sijaitsee Australian itärannikolla. Sydney on suurkaupunki, jossa rantaloma kohtaa kaupungin vilinän. Kaupunki onkin tunnettu kymmenistä rannoistaan. Suosituimpia rantoja ovat Manly beach sekä Bondi beach. Jos pidät surffauksesta, tai haluaisit oppia surffaamaan, Sydney, ja sen rannat ovat loistava kohde sinulle.

sydney2

Sydneyn ruokakulttuuri on värikäs ja monikulttuurinen, ja ravintoloita löytyy varmasti jokaiseen makuun.

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Sydneyssä on Sydneyn Oopperatalo, joka on yksi kuuluisimpia 1900-luvulla rakennetuista rakennuksista. Harbour Bridge on yli kilometrin pituinen silta, joka kulkee Sydneyn keskustan ja pohjoisrannikon välillä. Jos haluat tutustua Sydneyhin hieman erilaisella tavalla, ja et kammoa korkeita paikkoja, suosittelen varaamaan kiipeilyretken yli 130 metriä korkean sillan päälle. Lisätietoa retkistä voit lukea täältä. Kolmas Sydneyn nähtävyyksistä on kaupungin satama-alue, joka kuhisee elämää ja ihmisiä.  Sydneystä löydät myös suuren Hyde Park -puiston, sekä upeita museoita. Oikeastaan mitä ikinä haluat nähdä tai tehdä, se on mitä luultavimmin mahdollista tässä kaupungissa. The Rocks on Sydneyn vanhin alue, ja kaupunginosa on arkkitehtuullisesti merkittävä. Sieltä löydät vanhoja asuinrakennuksia, ravintoloita, sekä kauppoja.

Tärkein asia Sydneyyn ja ylipäätänsä Australiaan matkustettaessa on muistaa, että vuodenajat Australiassa ovat juuri päinvastoin kuin esimerkiksi meillä Euroopassa. Australiassa kuumin aika on joulukuusta helmikuuhun, ja kylmin aika kesäkuusta elokuuhun. Australian kesä saattaa olla hieman liikaakin suomalaisille, sillä lämpötilat kohoavat kesällä helposti yli 30 asteeseen. Keväällä ja syksyllä on leppoisat noin 20 – 25 astetta. Talvella lämpötilat pysyttelevät Sydneyssä noin 15 asteen paikkeilla. Matkustit Australiaan sitten mihin tahansa aikaan vuodesta, tärkein asia ottaa mukaan on korkean suojakertoimen omaava aurinkorasva. Myös siinö tapauksessa, että et edes ota aurinkoa, tai pahemmin loikoile rannalla, koska Australiassa UV-indeksi on aina yksiä maailman korkeimmista.