Vaihtoehtoja lentomatkustamiselle

Vaihtoehtoja lentomatkustamiselle

Jos olet huolissasi lentomatkustamisen ympäristövaikutuksista, jos pelkäät lentämistä tai jos vain haluat tutustua muihin matkustustapoihin, meillä on hyviä uutisia sinulle! Lentomatkustamiselle on paljon vaihtoehtoja, joilla pääset perille ilman lentokoneeseen nousemista. Sukelletaanpa sisään ja tutkitaan muutamia vaihtoehtoja.

Junalla matka taittuu mukavasti

Junamatkailu on yksi suosituimmista vaihtoehdoista lentomatkustamiselle. Se on hitaampaa kuin lentäminen, mutta taatusti mukavampaa. Nettiä voi käyttää normaalisti ja tarkistaa vaikka keno tulokset tänään matkan aikana. Matkalla ei ole myöskään ilmakuoppia, istuimet ovat tilavampia ja pitkälle matkalle voi junasta varata myös oman hytin! Junat ovat yleensä myös edullisempia kuin lentäminen ja matkan varrella voi avautua upeita maisemia. Se on myös tietyillä reiteillä nopeampaa kuin autoilu, eikä vaadi tien seuraamista.

Bussi vie ja bussi tuo

Bussimatkat voivat olla erinomainen vaihtoehto niille, jotka etsivät edullista mutta mukavaa matkaa eri kaupunkien tai jopa maiden välillä. Bussit ovat yleensä paljon halvempia kuin lentomatkat ja ne pysähtyvät yleensä vähemmän kuin junat, joten bussimatkat voivat joissain tapauksissa (mutta eivät aina) kestää vähemmän aikaa kuin junamatkat. Huonona puolena on se, että matkakohteesta riippuen voi olla vaikeaa löytää suoria bussilinjoja. Tämä vaihtoehto ei siis aina ole kustannustehokas, jos määränpääsi vaatii useita siirtymisiä.

Matkusta autolla omaan tahtiin

Jos pitkät automatkat eivät haittaa, autolla matkustaminen voi olla hyvä vaihtoehto lentomatkustamisen välttämiseksi. Käyttää voi omaa tai vuokrattua autoa. Ajaminen voi joskus olla edullisempi liikennemuoto verrattuna esimerkiksi busseihin tai juniin. Joka paikkaan ei myöskään julkisella liikenteellä pääse. Lisäksi matkustajat voivat pysähtyä joustavasti missä tahansa matkan varrella. Automatkat voivat tietysti viedä enemmän aikaa kuin lentomatkat, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon suunnitelmissasi.

Nouse laivan kyytiin

Toinen vaihtoehto lentomatkustamiselle on laivalla tai lautalla matkustaminen suurten vesistöjen yli. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos määränpääsi sijaitsee saarella tai rannikolla, jonne ei pääse helposti maalla kulkevilla ajoneuvoilla. Laivat tarjoavat matkustajille myös mahdollisuuden nähdä maailman eri osia aivan uudella tavalla – mereltä käsin! Huonona puolena on se, että laivamatkat kestävät yleensä paljon kauemmin kuin lentokoneet; jos tämä ei kuitenkaan ole matkallasi ongelma, vesistöjä pitkin matkustaminen voi olla erinomainen vaihtoehto välttää lentomatkustaminen kokonaan.

Polkupyörälläkin matka taittuu

Rohkeille ja seikkailunhaluisille polkupyöräily voi olla hyvä tapa tutustua uuteen paikkaan ilman polttoaineen käyttöä. Pyöräilyn alhaiset kustannukset ja pieni hiilijalanjälki tekevät siitä erinomaisen valinnan budjettimatkailijoille, joita ei haittaa päästä lähelle luontoa! Tämä matkustusmuoto ei tietenkään sovi kaikille – varsinkaan jos aiot matkustaa pitkiä matkoja – mutta sitä kannattaa harkita, jos haluat ympäristöystävällisen tavan liikkua.

Lentämiselle on paljon vaihtoehtoja

Olivat syysi lentämisen välttämiseen mitkä tahansa, vaihtoehtoja sille on onneksi paljon. Muista että kullakin matkustusmuodolla on omat hyvät ja huonot puolensa kustannusten, nopeuden, mukavuuden ja joustavuuden suhteen. On tärkeää että punnitset kaikki nämä tekijät ennen kuin päätät, mikä matkustustapa sopii parhaiten reissullesi. Hyvää matkaa!