san sebastian espanja

San Sebastian

San Sebastian on Espanjassa sijaitseva Baskimaan kulinaaripääkaupunki. Tämä rantakapunki ei ole ainakaan Suomessa kovin tunnettu kohde lomailuun, mutta espanjalaiset itse ovat ylistäneet kaupunkia yhdeksi maan parhaimmaksi. Kaupunki on loistava vaihtoehto kaikenlaiseen lomailuun, sillä sieltä löytyy aktiviteettia, luontoa, shoppailumahdollisuuksia sekä paljon kulttuuritarjontaa. Kaupunki on myös nuorille loistava matkakohde, sillä se sisältää paljon vilkasta yöelämää.

Muista herkutella

San Sebastian tunnetaan erityisesti hyvästä ruoasta. Tämä kaupunki onkin ruokaa rakastavien matkailijoiden toplistalla loistavan ruokansa ansiosta. Huipputasoista ruokaa on saatavilla kaikkialla, sillä kaupungissa on lukemattomia ravintoloita, jotka tarjoavat tapaksia, joka onkin alueaan tunnetuin herkku, ja sitä kutsutaan nimellä pitxos. Paikallisten suosituin tapa viettää iltaa onkin kulkea baarista baariin maistellen tapaksia ja juoden samalla olutta tai siideriä. Jos haluaa löytää kaikista parhaimmat tapas-paikat, kannattaa ehdottomasti seurata mihin paikalliset menevät.

Ruoka onkin Baskimaassa nähtävyys, ja sen vuoksi ruokaa on näkyvillä melkeinpä missä vain. Kannattaa siis suunnitella etukäteen ne paikat, joissa haluaa ehdottomasti syödä. Suosituimpiin ravintoloihin täytyy myös muistaa tehdä pöytävaraukset etukäteen.

tapas

Shoppailu ja muut aktiiviteetit

Shoppailu San Sebastianin kaupungissa onnistuu helposti vanhassa kaupungissa, jossa matkailijan on mahdollista löytää shoppailtavaa aina ketjuliikkeistä matkamuistomyymäliin saakka. Jos markkinat ovat mieleen, San Sebastianin vanhasta kaupungista on myös mahdollista löytää niitä.

San Sebastian pitää sisällään upeita maisemia sekä merenrantoja. Suosituimmat aktiviteetit ovatkin esimerkiksi uinti ja surffaus. Pyöräileminen on myös todella suosittua, sekä patikoiminen Urgull-vuorelle on myös loisto kuntoilumuoto. Urugull-vuoren huipulla matkailijat pääsevät nauttimaan upeista maisemista.

San Sebastianin nähtävyydet

San Sebastian sisältää monia nähtävyyksiä, jotka ovat todellakin näkemisen arvoisia. Esimerkiksi vanhakaupunki houkuttelee historiallisella olemuksellaan, joka on myös täynnä ravintoloita ja erilaisia putiikkeja. San Sebastianin satama El Muelle on myös kokemisen arvoinen vierailukohde, sillä sieltä löytyy merenkulkumuseo ja akvaario nimeltä San Sebastian Aquarium. Kaupungissa sijaitsee myös pieni saari nimeltä Santa Clara, ja se löytyy läheltä La Conchan rantaa. Tällä saarella ei ole kuitenkaan mitään muuta kuin pienenpieni majakka, mutta se on erittäinen houkutteleva kohde esimerkiksi piknik-reissulle.

Haittapuolia vain muutama

San Sebastianista on hyvin vaikea löytää minkäänlaisia risuja. Merkittävin miinus on varmasti se, ettei kaupunkiin ole Suomesta käsin suoria lentoja. Tämä kuitenkin paikkaantuu sillä, että matkailijan tarvitsee lentää vain Barcelonan ja jatkaa matkaa vaikkapa toisella koneella, junalla tai vaikka bussilla. Sää ei ole myöskään kovin imarteleva talvikuukausina, ja sen vuoksi reissu kannattaa varata kesälle.

Parhaita elämyksiä

San Sebastian tunnetaan erityisesti ruoastaan ja kauniista maisemistaan. Se on loistava kaikille lomatyypeille, oli sitten kyseessä romanttinen parisuhdeloma, railakas bileloma tai eläimyksellinen perheloma. Jos päätät varata matkan San Sebastianin kaupunkiin, muistutamme nauttimaan erityisesti rantaelämästä, maisemista, sekä tietenkin tapaksista. Yksi loisto vaihtoehto on myös vuokrata auto, ja lähteä retkeilemään San Sebastianin lähiseuduille.