Mongolian pääkaupunki Ulan Bator

ulan bator

Tänään esittelyssä onkin astetta erikoisempi matkakohde, joka on Mongolian pääkaupunki Ulan Bator. Tämä samaan aikaan ultra moderni, kuin perinteitä täynnä oleva kaupunki sijaitsee keskellä Mongoliaa, 2261m korkean Bogdo Khan Uul -vuoren juurella.

Mielenkiintoinen seikka on myös se, että tämä kyseinen kaupunki pitää hallussaan maailman kylmimmän pääkaupungin titteliä.

Jos kaipaa jotakin uutta ja eksoottista lomamatkalleen, on Ulan Bator mitä parhain valinta, sillä se on huikea sekoitus ultra moderneja rakennuksia ja todella perinteistä ja autenttista tunnelmaa. Tässä kaupungissa kohtaavat itä ja länsi ja niiden kiehtova sekoitus hurmaa kokeneemmankin matkailijan.

Paras aika matkustaa Ulan Batoriin on ehdottomasti Touko-Syyskuu, sillä silloin sääolosuhteet ovat parhaimmat ja kaupunki ei vielä ole ääriään myöten täynnä turisteja ja muita matkailijoita.

Hintataso Ulan Batorissa on edullinen ja siksi matkailijan kannattaakin rohkeasti vierailla kaupungin paikallisissa ravintoloissa. Mongolialainen keittiö ei ole kovinkaan tunnettu, mutta voi olla monelle mieluinen yllätys kun sitä kokeilee. Mongolialainen ruoka on erittäin lihapitoista ja varsinkin lammas on hyvin edustettuna Mongolialaisessa keittiössä.

Matkustaessa Mongoliaan, matkailijan kannattaa myös viettää yö tai pari jurtassa keskellä villiä aroa. Jurtta on perinteinen paimentolaisten asumus, mutta nykyään myös turisteilla on mahdollisuus yöpyä noissa hurmaavissa ja aidoissa teltoissa keskellä villiä aroa.

Muutamia mainitsemisen arvoisia nähtävyykisä ovat ehdottomasti Bogd Kahnin-patsa, Zaiza-monimentti, Luonnonhistoriallinen Museo ja 20 metriä korkea Buddha-patsas.

Noiden edellämainittujen lisäksi kannattaa ainakin yhtenä aamuna herätä kukonlaulun aikaan ja  katsoa miten aurinko nousee Mongolian vuorten takaa. Tämä näky on unohtumaton ja varmasti aamuheräämisen arvoinen!