Miten kuluttaa aikaa lentokentällä?

Miten kuluttaa aikaa lentokentällä?

Jos odotat myöhästynyttä lentoa, sinulla on pitkä vaihtoaika tai olet saapunut lentokentälle liian aikaisin, voi olla houkuttelevaa täyttää aika selailemalla päämäärättömästi puhelinta tai kannettavaa tietokonetta. Sen sijaan, että antaisit ajan kulua ohi lentokentällä, käytä sitä tilaisuutena saada aikaan jotain tuottavaa, oppia uusia asioita tai tehdä hyviä löytöjä ostoksilla. Tutustutaanpa muutamiin ideoihin, miten voit tehdä juuri niin.

Hoida rästissä olevia tehtävät

Lentoasemalla meillä on usein ylimääräistä vapaa-aikaa, jonka voimme käyttää keskittyen tehtäviin, joita emme välttämättä normaalisti ehtisi hoitaa loppuun. Mieti, mitä asioita sinun on ennen pitkää hoidettava: soita äidillesi ja vaihda kuulumisia, kirjoita sähköposteja, lue raportteja työtä varten – tällaiset tehtävät on helppo tehdä lentoaseman terminaalista käsin. Säästät näin aikaa kiireisestä arjestasi ja saat myös mielenrauhaa, kun saatat tekemistä odottaneen asian loppuun.

Opeta itsellesi uusi taito

Jos käytettävissä on ylimääräistä aikaa, mikset käyttäisi sitä hyväkseen ja opettelisi jotain uutta? Osta lentokentän kioskilta korttipakka ja opettele jokin uusi peli! Jos sinulla on matkaseuranasi ainakin kaksi muuta tylsistynyttä kaveria, voitte pelata vaikkapa matkalaukun päällä erän paskahousua. Tai mikset aloittaisi vaikka uuden kielen opiskelua? Ehkä olet aina halunnut oppia espanjaa, mutta et vain ole saanut aikaiseksi ottaa ensimmäistä askelta. Aloittaminen on usein juuri se vaikein osuus, joten kun käytät tylsän hetken tähän, on sinun helpompi jatkaa harjoittelua arjessa. Lataa puhelimeesi sovellus tai etsi lentokentältä harjoituskirja!

Tutustu paikallisiin kauppoihin ja ravintoloihin

Yksi parhaista tavoista hyödyntää aikaa lentoasemalla on tutustua paikallisiin kauppoihin ja ravintoloihin. Monilla lentoasemilla eri puolilla maailmaa on ainutlaatuisia kauppoja ja ruokapaikkoja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja tuotteita, joita et löydä mistään muualta. Voit ostaa matkamuistoja perheenjäsenille tai ystäville, kokeilla uusia herkullisia ruokia tai vaikka vain katsella ihmisiä muutaman tunnin ajan. Jos ei muuta, se on hyvä tapa tutustua siihen, mikä tekee kustakin lentoasemasta ainutlaatuisen!

Rentoudu ja lepää

Lentokentällä vietetyn ajan ei tietenkään tarvitse olla yksinomaan tuottavaa! Jos tehtävien hoitamisen ja uusiin asioihin tutustumisen jälkeen on vielä hieman vapaa-aikaa jäljellä, ota hetki aikaa itsellesi ja rentoudu. Monilla lentoasemilla on nykyään joogahuoneita, joissa matkustajat voivat harjoitella venyttelyharjoituksia ennen lentoa – tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet stressaantunut kaikista matkavalmisteluista. Vaihtoehtoisesti saatavilla on myös hierontatuoleja, jotka auttavat lievittämään jännitystä ja väsymystä ja tarjoavat mukavuutta pitkän paikallaan istumisen jälkeen.

Hyödynnä ylimääräinen vapaa-aika lentokentällä

Kun pidät mielessäsi nämä yksinkertaiset vinkit, seuraavan lentokenttämatkasi ei tarvitse olla pelkkää kiirehtimistä ja stressaavia hetkiä. Hyödynnä nämä vapaa-ajan pätkät ja käytä ne tilaisuuksina tehdä töitä tai oppia jotakin uutta – kumpi tahansa vaihtoehto sopii sinulle parhaiten! Älä missään tapauksessa unohda ottaa hetkiä myös itsellesi; rentoudu ja virkisty ennen kuin palaat taas tavalliseen arkeen!