Maksa matkasi kryptovaluutoilla

Maksa matkasi kryptovaluutoilla

Kryptovaluutoista on tullut koko ajan suositumpi ja kuuluisampi keksintö niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Tämä kasvava kuuluisuus on tietenkin erityisen hyvä asia käyttäjien näkökannalta. Mitä suositumpi keksintö nimittäin on, sitä enemmän sille on käyttöä. Siitä syystä nykyään voit jopa käyttää kryptovaluuttoja matkan maksamiseen nykyään.

Oletko aivan uusi seikkailija kryptovaluuttojen maailmassa tai ehkä et ole käyttänyt kryptovaluuttoja vielä kovin paljoa. Oli tilanne kumpi tahansa, saatat tarvita apua siinä, miten kryptovaluuttoja voidaan käyttää matkan maksamiseen. Tämä artikkeli tulee kertomaan sinulle aivan kaiken mahdollisen aiheesta. Siten pääset helposti aloittamaan matkan maksamisen kryptovaluuttojen avulla.

Mitkä kryptovaluutat sopivat käytettäväksi maksuna?

Tietenkin yksi ensimmäisistä asioista, mikä kiinnostaa monia matkustajia on se, mitä kryptovaluuttoja voidaan käyttää maksamiseen. Tähän on oikeastaan varsin monia mahdollisuuksia, ja se riippuu hieman käyttämästäsi sivustosta. Loppujen lopuksi kaikkia kryptovaluuttoja voidaan periaatteessa käyttää maksuna. Silti jotkut vaihtoehdot ovat huomattavasti yleisempiä kuin toiset.

Yksi loistava esimerkki erityisen yleisistä kryptovaluutoista on Ethereum. Sen suosio muihin valuuttoihin nähden voidaan nähdä sivustolla ethkurssi.fi, josta löytyy hyvin paljon informaatiota liittyen tähän kryptoon. Ethereum on yksi vanhemmista kryptovaluutoista, ja se mullisti koko kryptojen alan, kun se esiteltiin vaihtoehtona.

Ethereum oli nimittäin yksi ensimmäisistä valuutoista, joka mahdollisti muitakin käyttötarkoituksia kuin vain maksuna toimiminen. Tämän takia se nousi hyvin korkeaan suosioon käyttäjien keskuudessa. Tämä suosio on taas vaikuttanut siihen, kuinka monet palvelut ja sivustot hyväksyvät sen käytettäväksi. Tästä syystä Ethereumin käyttäjille on erityisen monia mahdollisuuksia käyttää valuuttaa.

Miten kryptovaluuttoja voidaan käyttää maksuna?

Sinun tulee tietenkin tietää, miten eri kryptovaluuttoja voidaan käyttää maksuna. Tämä on oikeastaan varsin yksinkertainen asia. Ensimmäisenä sinun tulee tietenkin hankkia kryptovaluuttoja, mihin tulemme perehtymään enemmän artikkelin seuraavassa osiossa. Kun olet hankkinut kryptovaluuttoja, voit siirtyä käyttämään niitä maksuna.

On sanomattakin selvää, että sinun tulee valita sivusto, joka hyväksyy kryptovaluutat maksu tapana. Voit yleensä tarkistaa tämän asian etukäteen hyvin helposti sivustolta. Esimerkiksi voit käyttää kryptovaluuttoja kun varaat matkaa niitä välittävän sivuston kautta tai hotellia varatessa.

Seuraavaksi sinun tulee toimia aivan samalla tavalla kuin mitä vain muuta maksutapaa käytettäessä. Toisin sanoen valitse matkasi, ja siirry hyväksymään varaus. Kun olet edennyt maksamiseen asti, sinulla on mahdollisuus valita maksutapa. Täältä voit valita kryptovaluutan, jota haluat käyttää. Siten sinun tulee vain seurata sivuston ohjeita ja maksaa matka käyttämällä kryptovaluuttaa.

Miten voit ostaa kryptovaluuttoja käytettäväksi?

Kuten sanoimme, tulemme nyt selvittämään, miten oikein voit hankkia kryptovaluuttoja käytettäväksi. Tämä ei ole onneksi kovin monimutkainen asia. Siten vaikka olisit aivan uusi kryptojen käyttäjä, tämä tulee olemaan varsin helppo asia sinulle. Ensimmäisenä sinun tulee valita vaihto, jota haluat käyttää kryptovaluuttojen ostamiseen. Vaihto tarkoittaa sivustoa tai palvelua, jolla voit vaihtaa perinteistä fiat valuuttaa kryptovaluuttoihin.

Kun olet valinnut vaihdon käytettäväksi, sinun tulee tietenkin luoda tili ja rekisteröityä käyttäjäksi. Se, kuinka kauan tämä prosessi vie aikaa, riippuu täysin käyttämästäsi sivustosta. Kaikki sivustot vaativat tilin todentamisen, mutta jotkut palvelut ovat huomattavasti nopeampia kuin toiset. Lisäksi jotkut vaativat todentamisen vasta myöhemmin.

Kun olet luonut tilin ja todistanut henkilöllisyytesi, sinun tulee tehdä talletus. Tähän käytetään mitä vain maksutapaa, jonka sivusto voi tarjota. Kun olet tallettanut fiat valuuttaa kuten euroja sivustolle, olet vihdoin valmis ostamaan kryptovaluuttaa. Tämä tapahtuu siirtymällä markkina-alueelle. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa euroja Ether merkkeihin, sinun tulee siirtyä EUR/ETH -alueelle. Täällä voit valita, kuinka suurella summalla haluat hankkia kryptovaluuttaa. Kun olet tehnyt tämän, sinun tulee vain hyväksyä hankinta. Näin olet hankkinut itsellesi kryptovaluuttaa.

Säilytä kryptovaluuttoja turvallisesti

Kun olet hankkinut kryptovaluuttoja itsellesi, sinun tulee tietenkin varmistaa säilyttäväsi sitä turvallisella tavalla. Et varmasti haluaisi säilyttää mitään arvokasta vain taskun pohjalla. Onneksi kryptovaluuttojen säilyttämiseen on olemassa yksi hyvin selkeä tapa. Nimittäin kryptovaluutoille on luotu niiden omat lompakot.

Niitä kutsutaan sopivasti nimellä kryptolompakot. Niistä on hyvin monia eri vaihtoehtoja, joiden väliltä voit valita, kun etsit sinulle sopivaa lompakkoa. Lompakot eroavat esimerkiksi sen mukaan, mitä kryptovaluuttoja niissä voidaan säilyttää. Jos kuitenkin haluat käyttää suosittua kryptovaluuttaa kuten Ethereum, voit huomata sen löytyvän lähes kaikilta lompakoilta.

Toinen asia, johon sinun kannattaa kiinnittää huomio lompakkoa valitessa on se, onko kyseessä kylmä vai kuuma lompakko. Kylmät lompakot ovat tehty pitkäaikaista säilytystä varten, kun taas kuumat lompakot nopeaa käyttöä varten. Sen takia monilla on itse asiassa molemmat lompakot käytössä. Siten he voivat käyttää kryptovaluuttaa haluamallaan tavalla aina kun on tarpeen.

Kryptovaluuttojen käyttö voi säästää sinut valuuttojen vaihdolt

Sen lisäksi, että kryotovaluuttoja voidaan käyttää matkaa maksaessa kuten kerroimme aikaisemmin, siitä voi olla myös hyötyä matkakohteessa. Nimittäin kuten varmasti tiedät, monet maat käyttävät eri valuuttaa. Siitä syystä saatat usein joutua vaihtamaan valuutasta toiseen, jos haluat käyttää käteistä matkakohteessa.

Kryptovaluuttojen käyttö voi auttaa tässä asiassa. Nimittäin yhä useammat maat sallivat ne käytettäväksi. Tämä asia on tietenkin hyvä varmistaa etukäteen, sillä jotkut valtiot ovat hyvinkin paljon kryptovaluuttoja vastaan.

Jos matkustat maahan, jossa kryptovaluutat ovat sallittuja, voit käyttää niitä maksuna hyvinkin helposti. Joistakin maista nimittäin löytyy jopa automaatteja, joiden avulla voit nostaa paikallista valuuttaa kryptovaluuttojen kautta. Tätä kautta kryptovaluuttojen käyttö on hyvin suora mukaista ulkomailla matkustaessa.

Kryptovaluutat muuttuvat ajoittain – mitä tämä tarkoittaa käyttäjälle?

Kryptovaluutat ovat esitelty jo yli kymmenen vuotta sitten. Tämän takia ei ole yllättävää, että ne tietenkin muuttuvat ajoittain. Yksi viimeisimmistä ja suurimmista muutoksista on Ethereum 2.0 esittely. Tämän uuden vaihtoehdon esittelyllä on joitakin vaikutuksia sen käyttämiseen, minkä takia se tietenkin vaikuttaa myös sen käyttäjiin.

Yksi suurista muutoksista, mikä tapahtui Ethereum 2.0 esittelyn kautta sen käyttäjien näkökannalta on valuutan nopeus. Nimittäin koko lohkoketju koki todella suuria uudistuksia. Yksi näistä oli se, kuinka nopeasti uusia lohkoja voidaan luoda. Tämä vaikuttaa suoraan siihen, kuinka nopeasti siirrot oikein tapahtuvat.

Koska siirrot ovat nyt nopeampia kuin ennen, Ethereumin käyttö tapahtuu tietenkin mukavammin. Käytit sitä sitten matkaa varatessa tai itse matkakohteessa, voit huomata käytön tapahtuvan nopeammin kuin ennen. Kryptovaluuttojen käytöstä tehdään koko ajan helpompaa!