Kaukomatkailun viehätys

Tulin tässä eräs päivä pohtineeksi aihetta, joka on kaukomatkailu, ja mikä siinä viehättää? Niin nuorten, kuin hieman vanhempienkin lomakohteena yleistyvät kaukokohteet, ja vuosi vuodelta lomalle pitää lähteä kauemmas ja kauemmas. Onko Euroopan kohteet jo niin nähty, vai mistä on kyse?

Nuoret lähtevät Aasiaan, ja Austraaliaan reppureissuille, ja vanhemmat ihmiset lähtevät Singaporeen, Dubaihin, Kapkaupunkiin viettämään talvilomaa. Myös esimerkiksi Kambozan, Indonesian, sekä Malesian kaltaiset matkakohteet ovat saavuttaneet suuren suosion viime vuosina, kun pitkään Thaimaa oli ainut Kaakkois-Aasian kohteista, joihin useimmat uskalsivat astua, ja sielläkin ainoastaan perinteisiin rantalomakohteisiin, kuten Pattayaan tai Phuketiin. Nykyään ihmiset suuntaavaat Thaimaassa paljon eksoottisempiin kohteisiinkin. Onko mahdollisesti kyse siitä, että ei pelätä enää, kun tieto maailmasta on lisäänytynyt niin paljon, vai kenties siitä, että ollaan niin kyllästyneitä omaan elämään, että kun mennään lomalle, tavoitellaan lomakohteen valinnassa täydellistä vastakohtaa omalle arjelle? Mikä syy olikaan, niin kaukomatkailu on yleistynyt, ja sitä kautta myös halventunut. Enään ei tarvita tuhansia euroja, jos halutaan lähteä Kanarian saaria pidemmälle viettämään lomaa.

Eurooppaa pidemmälle suuntautuvissa lomissa saattaa olla myös se houkutuksena, että nähdään erilaisia maisemia, ja kulttuuria, joka avartaa maailmankuvaa aivan eri tavalla, kuin Euroopan sisällä matkailu. On totta, että maisemat esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa ovat todella kauniita, suorastaan henkeäsalpaavia, ja poikkeavat täysin siitä, mitä Euroopan kohteilla on tarjota. Kaukokohteiden lomia löydät esimerkiksi Tjäreborgilta ja Apollomatkoilta.