Vatikaanivaltio

Suuri osa Rooman kaupunkiin matkustavista sisällyttää matkaansa vierailun Vatikaanivaltioon. Vatikaanivaltio sijaitsee Rooman kaupungin sisällä, ja on Katolisen kirkon keskuksena ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Etenkin kulttuurinjanoiset matkailijat nauttivat varmasti Vatikaanivaltion upeista taidekohteista.

Vatikaanin suosituimmat kohteet ovat Pietarinkirkko sekä Sikstuksen kappeli, jonka sisällä ovat maailmankuulut Michelangelon maalaukset, jotka peittävät koko kappelin katon. Molempiin kohteisiin kannattaa varautua jonottamaan. Yksi  Vatikaanivaltion parhaista taidekohteista on myös Vatikaanin museot, jotka koostuvat useista eri pienemmistä rakennuksista. Museot pitävät sisällään yhden maailmaan arvokkaimmista taidekokoelmista. Esimerkiksi Rafaellon maalauksista useampi löytyy Vatikaanin museoiden kätköistä. Lippuja Vatikaanin museoihin saat täältä.

Maailman pienin valtio, Vatikaani on Paavin johtama, ja siellä täytyykin noudattaa tiettyjä pukeutumis- ja käytössääntöjä myös turistikohteissa vieraillessa. Esimerkiksi Pietarinkirkkoon ei pääse sisälle shortseissa ja topissa, vaikka olisi kuinka kuuma päivä. Tämä kannattaa ottaa huomioon Vatikaanin vierailulla. Esimerkiksi olkapäät, ja mieluiten myös polvet tulee olla peitettynä, kun menee vierailulle Vatikaanin museoihin, ja kirkkoihin. Sisätiloissa kuvaaminen on useimmiten kiellettyä, joten matkailijan on tyydyttävä piirtämään kuvat Vatikaanivaltion upeista kohteista ainoastaan verkkokalvoille. Ulkona kuvia saa luonnollisesti ottaa.

Vatikaanivaltiossa vierailu kannattaa erityisesti sen takia, että se kuuluu yhteen maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kuka tahansa taidehistoriasta, tai historiasta yleisesti kiinnostunut, nauttii varmasti Vatikaanin vierailusta suuresti. Vatikaani on sopiva kohde myös isommille lapsille, sillä siellä on paljon nähtävää, mutta tulee noudattaa tiettyjä käytössääntöjä. Esimerkiksi meluaminen kirkoissa on  kiellettyä.

Lisää Vatikaanista matkakohteena esimerkiksi Rantapallon sivuilla.