Turkki

Kahdessa aiemmassa artikkelissa olemme käyneet läpi maat Thaimaa ja Egypti. On myös muita maita johon suomalaiset matkustavat. Yksi näistä suosituimmista on Turkki. Turkkiin suomalaiset matkustavat todella tiheään. Turkkiin matkustetaan myös sen takia, koska siellä elintaso ei ole yhtä korkea kuin suomessa, joka tarkoittaa sitä että siellä on halvempaa kuin suomessa. Sää on yleensä myös mitä mahtavin turkissa.

Turkissa on myös jonkun verran nähtävää. Kaikki urheilusta kiinnostuneet tietävät varmasti myös sen, että turkissa pelataan huippujalkapalloa. Tällä hetkellä Galatasaray joukkueessa pelaavat maailmantähdet Wesley Sneijder ja Didier Drogba. Kannattaa ilman muuta käydä katsomassa peliä, jos olet Istanbulissa kun on pelipäivä!

Turkki on myös mukava maa siinäkin mielessä, että siellä on mahtavia ja mukavia rantoja jos voi vain löhöskellä ja nauttia auringosta. Turkki on myös suhteellisen halpa maa. Halvinta turkissa on ilman muuta markkinoilla. Jos olet ostamassa jotain hedelmiä tai vihanneksia, ei sinun kannata ostaa niitä tavallisista super marketeista, vaan suoraan markkinoilta tai torilta.

Supermarketeissa hinta on yleensä normaalia suurempi, mutta ei millään tavalla kallista. Kallista on käytännössä ainoastaan ravintoloissa. Jos asut pidemmän aikaa turkissa, vuokraat vaikka asunnon sieltä vähäksi aikaa, voit elää todella halvalla, jos kokkaat itse. Halpoja ravintoloita turkissa on myös, mutta suurin osa turisti alueilla olevista ravintoloista ovat aika lähellä suomen hintoja, vähän halvempia. Hedelmiä ja vihanneksia saa torilta ja markkinoilta aivan pilkka hintaan.

Kaiken kaikkiaan turkki on mahtava maa jos olet lomaa suunnittelemassa. Takuu varmasti et tule pettymään. Turkissa yksi kauneimmista paikoista on Alanya.