5 parasta kylää Toscanassa

5 parasta kylää Toscanassa

Kun useimmat ihmiset ajattelevat Italiaa, he ajattelevat suuria, täynnä ihmisiä olevia kaupunkeja, kuten Roomaa ja Firenzeä. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että Italiassa on myös joitakin maailman viehättävimpiä pikkukaupunkeja ja kyliä. Näissä kylissä on jokaisessa oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa ja viehätyksensä, ja ne ovat ehdottomasti vierailun arvoisia, jos etsit aidompaa italialaista kokemusta. Tässä on luettelo viidestä Toscanan parhaasta kylästä – jokainen niistä jättää sinut taatusti lumoutuneeksi!

Italian pikkukaupungit

Vaikka monet ihmiset ajattelevat Italiasta suuria kaupunkeja, kuten Roomaa ja Firenzeä, maassa on myös joitakin maailman viehättävimpiä pikkukaupunkeja ja kyliä. Näillä kylillä on kullakin oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa ja viehätyksensä, ja ne ovat ehdottomasti vierailun arvoisia, jos etsit aidompaa italialaista kokemusta. Tässä on luettelo viidestä Italian parhaasta pikkukaupungista – jokainen niistä saa sinut taatusti lumoutumaan!

1. Cinque Terre: Tämä kylä sijaitsee Ligurian rannikolla, ja se tunnetaan dramaattisista kallioista ja värikkäistä taloista.

2. San Gimignano: Tämä kaupunki on kuuluisa keskiaikaisista torneistaan, joita aikoinaan käytettiin suojelemaan kaupunkia vihollisilta.

3. Assisi: Fransiskuksen basilika on yksi Italian tärkeimmistä uskonnollisista kohteista.

4. Montepulciano: Tämä kylä sijaitsee Toscanassa, ja se tunnetaan renessanssityylisestä arkkitehtuuristaan.

5. Siena: Tämä kaupunki on kuuluisa Piazza del Camposta, joka on yksi Euroopan suurimmista aukioista.

Miksi nämä kaupungit ovat vierailun arvoisia

Italian pikkukaupungit eivät ole vain viehättäviä ja viehättäviä, vaan ne tarjoavat myös aidomman italialaisen kokemuksen kuin suurkaupungit. Jokaisella tällä listalla olevalla kaupungilla on oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa ja viehätyksensä, ja ne ovat vierailun arvoisia, jos haluat tutustua todelliseen Italiaan. Jos oikean kaupungin valitseminen alkaa käydä vaikeaksi, niin ota tauko ja pelaa paras korttipeli.

Cinque Terre sijaitsee Ligurian rannikolla, ja se tunnetaan dramaattisista kallioista ja värikkäistä taloista. Tämä kylä sopii täydellisesti luontoa rakastaville, sillä sieltä avautuvat upeat näkymät merelle ja vuorille.

San Gimignano on kuuluisa keskiaikaisista torneistaan, joita aikoinaan käytettiin suojelemaan kaupunkia vihollisilta. Tämä kaupunki sopii täydellisesti historian ystäville, sillä se tarjoaa välähdyksen keskiaikaisesta elämästä.

Assisissa sijaitsee Pyhän Fransiskuksen basilika, joka on yksi Italian tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Tätä kylää ympäröivät myös kauniit kukkulat ja viinitarhat.

Montepulciano sijaitsee Toscanassa ja on tunnettu renessanssityylisestä arkkitehtuuristaan. Jos olet taiteen ja arkkitehtuurin ystävä, tämä kylä on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Siena on kuuluisa Piazza del Camposta, joka on yksi Euroopan suurimmista aukioista. Tässä kaupungissa on myös kauniita kirkkoja ja palatseja.

Italia on maa, joka tunnetaan viehättävistä kylistään ja pikkukaupungeistaan. Vaikka monet ihmiset ajattelevat Italiasta suuria kaupunkeja, kuten Roomaa ja Firenzeä, on olemassa monia pikkukaupunkeja, jotka ovat yhtä viehättäviä, ellei jopa viehättävämpiä kuin suuret kaupungit. Tässä on luettelo Italian parhaista pikkukaupungeista – jokaisessa niistä on oma ainutlaatuinen viehätyksensä ja persoonallisuutensa, minkä vuoksi ne ovat vierailun arvoisia!

Mitä syödä Italiassa?

Kun ajattelet Italiaa, ruoka on luultavasti yksi ensimmäisistä asioista, jotka tulevat mieleesi. Maa on kuuluisa herkullisista pastaruoistaan, pizzasta ja viinistä. Tässä muutamia parhaita ruokia, joita kannattaa kokeilla Italiassa ollessasi!

Pasta: Italia on tunnettu herkullisista pastaruoistaan, ja maasta löytyykin monenlaista pastaa. Kokeile esimerkiksi spagetti bolognesea, lasagnea tai raviolia.

Pizza: Pizza on toinen ikoninen italialainen ruokalaji, jota et varmasti halua jättää väliin. Italiassa on monia erilaisia pizzatyyppejä, joten muista kokeilla niin monta kuin mahdollista!

Viini: Italia on tunnettu maailmankuulusta viinistään, joten muista maistella siellä ollessasi muutamaa eri lajia. Suosituimpia italialaisia viinejä ovat muun muassa Chianti, Brunello di Montalcino ja Prosecco.