Santorini – Upea paratiisisaari

Santorini on kauneutta ja rauhaa etsiville matkailijoille loistava vaihtoehto, ja tätä upeaa saarta onkin kutsuttu Kreikan kauneimmaksi saareksi. Kauneudesta kertoo mielettömät maisemat, turkoosin sininen vesi sekä puhtaanvalkoiset rakennukset. Matkailijoita houkuttelee saarelle myös historialliset nähtävyydet. Santorini on kokonaisuudessaan hyvin rauhaisa, ja se sopii kaikille jotka välttelevät liiallista menoa ja vilskettä.

santorini2

Lumoavia auringonlaskuja ja upeita rantoja

Pinta-alaltaan 75 neliökilometrin kokoisella paratiisisaarella asukkaita on yhteensä noin kymmenen tuhatta. Kesäisin määrä tietenkin kasvaa lukuisien matkailijoiden tullessa saarelle etsimään ikimuistoisia seikkailuja tältä paljon kulttuuria sisältävältä saarelta. Matkaaminen kannattaa ajoittaa toukokuun ja lokakuun aikavälille, sillä tällöin ilmasto on parhaimmillaan. Heinä – elokuussa päivien ylimmät lämpötilat kohoavat jopa yli 30 asteeseen.

Saari on tuliperäinen, ja maisemiltaan se tihkuu erilaisuutta. Länsiosaa tarkastellessa näköala on vuoristoinen, ja rannikolle mentäessä pääsee näkemään pitkiä hiekka – ja pikkukivirantoja. Kaledara eli tulivuoren romahduksen muodostama laguuni kertoo saaren tuliperäisyydestä, ja tämän lähistöllä sijaitsee Santorinin oma pääkaupunki Firá. Santorini tunnetaan myös perinnekertomuksista, ja tälle saarelle sijoittuukin tunnettu Atlantis-taru. Tätä tarinaa pääsee tutkimaan erilaisissa arkeologisissa kohteissa sekä museoissa.

Santorinille matkustaessa pääsee nauttimaan rannoista, kauniista kaupungeista sekä maukkaasta kreikkalaisesta ruoasta. Saari sisältää myös paljon erilaista aktiviteettia, kuten snorklausta ja sukellusta kristallinkirkkaissa vesissä, sekä purjelautailua. Näiden lisäksi Santorinilla pääsee myös patikoimaan muun muassa vuoristokylään tai antiikinaikaisille raunioille. Myös taianomaiset auringonlaskut ovat suosittu vetonaula tällä upealla saarella.

Saaren suosituimmat matkakohteet ovat Kamari, Perissa sekä Fira. Kamari sopii aurinkoa rakastaville matkailijoille ja Perissa tarjoaa rantaloman, jossa vesiurheilun ystävät viihtyvät.  Fira on Santorinin pääkaupunki, josta löytyy kattava valikoima erinomaisia ravintoloita, joissa pääsee nauttimaan kreikkalaista ruokaa ja nauttimaan saaren upeista maisemista. Näiden lisäksi Imerovigli sekä Firostefani ovat myös suosittuja matkakohteita.

Santorini on siis loistava vaihtoehto, mikäli etsii ikimuistoista rantalomaa ja upeita kulttuurielämyksiä. Tämä saari on myös suosittu matkakohde romanttiseen lomailuun, ja monet häämatkat varataan juuri sinne. Hintataso on korkeampi kuin muualla Kreikassa, mutta matalampi kuin Suomessa. Tällä saarella jokainen rauhallisuutta, kauneutta sekä kulttuuria kaipaava matkalainen löytää varmasti mitä uskomattomampia elämyksiä.