Kanariansaaret uusin silmin

Kanarian saaret on jo usean vuosikymmenen ajan tunnettu suomalaisten suosittuna lomakohteena, niin perheiden, vanhempien ihmisten sekä nuortenkin keskuudessa. Osa kohteista on saavuttanutkin jo negatiivisessa valossa nähtävän massaturistikohteen maineen, ja moni onkin alkanut karttaa näitä saaria. Saaret ovat kuitenkin perinteisten rantakohteiden osalta tehnyt harppauksen erilaisten matkailijoidenkin houkutteluksi. Nykyään saarille rientävät niin hipsterit kuin älykötkin.

Kuvankaunis Kanaria

Muutakin kuin rantarolexeja ja mojitoja

Vaikka perinteiset rantalomat ovat edelleen suuressa suosiossa saarella, on muullekin toiminnalle tilaa näillä henkeäsalpaavan kauniilla saarilla. Onneksi massaturismin suhteen Kanarian saaret ovat alkaneet toimia vastuullisemmin, ja huomattavasti siistimpien ja ylläpidetympien katujen ja julkisten paikkojen lisäksi saarilla löytyy vielä paljon luontoakin ihasteltavaksi.

Jos rannalla loikoilu käy pitkäksi, kannattaa ehdottomasti suunnata vaikkapa patikoimaan, pyöräilemään tai autoilemaan kohti sisämaata. Saaret ovat sen verran pieniä, etenkin Suomen etäisyyksiin tottuneilla, joten saaren kiertää helposti päivässä. Kauempana matkailukeskuksista löytyy idyllisen pieniä kalastajakyliä, joissa on usein tarjolla tuoretta kalaa, suoraan Atlantista – lähiruokaa parhaimmillaan! Myöskin henkeäsalpaavat maisemat merelle on onneksi monessa paikkaa vielä lähestulkoon ihmisen koskemattomia.

shell

Saarten keskiosatkaan eivät jätä kylmäksi

Sisämaahan ei moni lähde lomalleen, sillä kaikki haluavat meren äärelle. Erittäin varteenotettava vaihtoehto on kuitenkin lähteä välillä vaikkapa päiväksi-pariksi, ellei koko lomaviikoksi sisämaahan. Siellä ei niin paljoa turisteja löydy, lähinnä paikallista väestöä. Jos siis haluat autenttisemman ja erilaisemman lomakokemuksen, suuntaa esimerkiksi Teneriffan karun kivikkoiseen tulivuorimaastoon keskemmäs saarta. Teide -tulivuoren lähistöllä on ymös sademetsän kaltaisia kuvankauniita vihreitä metsiä, joihin kannattaa lähteä patikoimaan, mikäli luontoliikunta on oma juttu.

Ruokamatkailun pyhättö

Ei tule unohtaa espanjalaisen kulttuurin herkullista keittiötä paelloineen, perunamunakkaineen ja värikkäine vihanneksineen. Vihannekset ja hedelmät ovat paljon maukkaampia ja hedelmällisempiä, kun niitä ei ole jouduttu rahtaamaan raakana puusta kohti pohjolaa. Myöskään viinitarjontaa ei voi olla sivuuttamatta. Hintataso  on onnistuttu myös pitämään alhaisena Suomeen verrattuna, mikä mahdollistaa lomailun hieman rennommalla otteella. Näiden herkullisten ruokien ja edullisen hintatason keskellä pelkona voi olla vain se, että onko halua palata takaisin kotipohjolaan loman jälkeen.